Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?

Steeds vaker hoor je goede verhalen over pocketvering matrassen. Het is dan ook logisch dat je na zulke verhalen nieuwsgierig bent geworden. In dit artikel wordt er uitgelegd wat pocketvering matrassen zijn en waarom ze als prettig ervaren kunnen worden. Daarnaast wordt er ook verteld waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een pocketvering matras.

 

Een pocketvering matras, wat is dat?

Een pocketvering matras berust op een techniek waarbij het bed als het ware meeveert met de gebruiker. De veringen die worden gebruikt zijn ieder afzonderlijk verpakt en worden met behulp van schuim tot de juiste afstand van elkaar gehouden. Doordat de veringen afzonderlijk zijn verpakt hebben ze de vrijheid om los van elkaar te bewegen. Dit heeft een positief effect op de balans van het matras. Naast dat het schuim zorgt voor voldoende afstand, zorgt het ook voor stabiliteit. Het schuim is aan de harde kant waardoor ook de zijkanten van het matras erg stevig zijn. 

 

Een pocketvering matras heeft vaak meerdere zones

Om te zorgen voor de ideale lighouding wordt er gebruikt gemaakt van verschillende zones. De meeste pocketvering matrassen hebben bij de heupzone andere veren. Dit zodat het matras bijdraagt aan een betere slaaphouding. 

Naast dat de meeste pocketvering matrassen andere veringen gebruiken bij de heupzone, worden er vaak ook andere veringen gebruikt bij de hoofdzone en ledenzone. Bij een aantal pocketvering matrassen is het ook mogelijk om aan beide kanten van het matras te liggen. Dit omdat er hier rekening mee is gehouden met de veringen.

 

Een goed pocketvering matras kopen

Wanneer je veel waarde hecht aan je nachtrust is het zeker een idee om de pocketvering matras te kopen. Een pocketvering matras kopen kan bij diverse winkels. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit behoorlijk verschilt. Doe daarom vooraf voldoende onderzoek en voorkom een teleurstelling. Je kunt bij een matras ook beter eenmalig wat meer geld investeren dan dat je vaker een nieuwe moet kopen. Op de lange termijn ben je namelijk meer geld kwijt als je het matras steeds dient te vervangen. Houd hier daarom ook rekening mee bij de aanschaf van het matras.

Naast het matras is het ook belangrijk dat je een goed bed hebt. Verdiep je daarom goed in welke bedden mooi aansluiten bij een dergelijk matras. Dit kan de nachtrust namelijk nog verder bevorderen. Daarnaast kan een slecht bed een goed matras ook minder fijn maken. Investeer daarom zowel in een goed matras als in een goed bed. Gelukkig krijg je bij de meeste winkels advies hierover en word je vaak al de goede richting op gestuurd.

 

Geef een reactie