Wat extra’s bijverdienen met gamen? Zo doe je dat.

Nu we allemaal weer wat meer binnenzitten worden de online games nog net wat vaker gespeeld. Ook als jij vaak achter de computer zit om de nieuwste games uit te proberen heb je er vast wel eens aan gedacht hoe je nu geld kunt verdienen met gamen. We willen tenslotte uiteindelijk allemaal geld verdienen met iets wat we leuk vinden om te doen, toch? Het is dan ook helemaal geen vreemd idee om je hobby uit te werken tot je carrière. Voor een carrière binnen de game-wereld moet je wel van goede huize komen, maar niet geschoten is altijd mis. Hoe je een extra centje kunt verdienen met online games lees je in deze blog.

Handleidingen opstellen

Laten we eenvoudig beginnen. Gaan jouw game-skills nu nog niet zo ver voor professionele toernooien maar ben je wel goed in uitleggen en schrijven? Probeer dan eens wat handleidingen op te stellen voor verschillende games. Leg uit hoe het spel werkt, waar je alle hidden treasures kunt vinden en hoe je de eindbaas kunt verslaan. Hiermee help je anderen hun weg door het spel te vinden. Voor een handleiding kun je een paar euro per stuk vragen. Je zult er dus wel een aantal moeten verkopen om een leuk zakcentje te verdienen, maar na het schrijven heb je alleen jouw verkoopskills nog nodig. Het grote werk is dan al gedaan.

Streaming

Zegt de naam Twitch jou al iets? Dit platform maakt namelijk een enorme opmars en heeft wel een half miljoen streamers per dag. Je kunt op dit platform op verschillende manieren inkomsten genereren, zo kun je verschillende dingen uitproberen. Inkomsten kunnen komen uit donaties, advertenties, subscribers, sponsoring en de verkoop van games. Zomaar geld verdienen zit er niet in, je moet het natuurlijk wel goed aanpakken. Stevige gaar heb je nodig om aan de slag te gaan. Je kunt zelf een Game PC samenstellen, van een budget variant tot de ultieme pc waar jouw mede-gamers van dromen. Aan de hand van je wensen en budget kun je de features kiezen. De meest gekozen variant is de Game PC Pro, deze pc vindt precies de balans tussen je wensen en budget. Of je nu de nieuwste en zwaarste games wilt spelen of op professionele wijze foto’s en video’s wilt bewerken, het kan allemaal.

Professioneel gamen

Heb je nu echt unieke skills, dan kun je proberen geld te verdienen als professioneel gamer. Schrijf je in voor toernooien en scoor die hoofdprijs. Wist je dat het prijzengeld van een toernooi als League of Legends oploopt tot enkele miljoenen dollars? Toch fijn als je die even binnen weet te harken.

Geef een reactie