Vakantie maar dan binnen

Ik verveelde me laatst ontzettend. Ik zat als een aardappel vastgeplakt aan de bank, en mijn series waren op. Ik had alles gezien wat ik wilde zien, toen alles gezien wat ik wel kon kijken en nu zelfs alles gekeken wat kijkbaar was. Dieper dan dit kon ik echt niet gaan. Als ik tijdens deze lockdown langer binnen moest blijven zitten dan moest ik iets te doen hebben.

Wii

Eerst ging ik een Nintendo Wii kopen. Met die Wii controller zou ik wel in beweging blijven. Met de Motion Plus erbij was het tijd voor Wii Sports Resort. Ik moet zeggen dat ik er ontzettend van opknapte. Het is buiten erg koud, en vakanties lijken een idee van het verleden. Om mezelf dan even te wanen op een tropisch eiland waar je lekker kunt bewegen is dan ook heerlijk. Dat is ook wat ik op prijs stel aan het spel, het gevoel dat het een plek is in plaats van losse spellen. Dit ervaar je vooral als je het vliegtuig spel doet. Dan kan je naar hartenlust het hele eiland verkennen. Zo kun je alle plekken bekijken waar je normaal spellen doet. Dat versterkt dat eilandgevoel. Mijn favoriete spel is het zwaardvecht spel. Als iemand die voor corona zwaardvechten beoefende kan ik er al mijn energie in kwijt.

Zwaardvechten

Daar heb ik nu al tientallen uren ingestoken op de Wii. Het helpt me mijn vorm scherp te houden. Ik merkte namelijk vrij snel dat ik roestig begon te worden. Toegegeven, dit spel is meer een vorm van kendo dan middeleeuws zwaardvechten, maar er zit genoeg in. Zo kan ik op de simpele opponenten goed mijn oefening terug naar één doen. Hierbij ga je door de klassieke duitse posities heen van het langzwaard. Zo begin je met een boven aanval van rechts, dan een boven aanval van links, een boven aanval van recht, een onder aanval van rechts en weer een boven aanval van rechts, enz. Deze kon ik blijven doen op de gewillige tegenstander op het scherm. Daarnaast was het een goede manier om mijn standen te oefenen. Dan neem ik mijn oefenzwaard en de controller tegelijkertijd in handen en probeer ik de posities vast te houden om de tegenstander te weren. Dit is ontzettend zwaar maar een goede manier om in vorm te blijven.

Verder ridder

Daarnaast kan ik mijn energie goed kwijt in het boogschieten. Dat is natuurlijk onderdeel van je klassieke riddertraining.

Geef een reactie