Toerist in eigen land

Op vakantie in eigen land; misschien heb je het al wel eens gedaan, misschien ben je een vaste Nederlandse vakantieganger of misschien vind je het helemaal niks. Allemaal prima, maar het kan leuker zijn dan je denkt! In een landal huisje met de kids of een weekendje in een hotel met je partner om even tot rust te komen. In deze blogs vind je de twee leukste regio’s in Nederland om op vakantie te gaan. Wist je namelijk dat Nederland enorm veel leuke pareltjes heeft? Kortom, zeker aan te raden om hierheen te gaan.

Zeeland

Het pittoreske Zeeland kan natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog, hij staat zelfs op nummer één. In Zeeland is zó veel te doen. Een dagje winkelen in Domburg of Goes, lekker uitwaaien op het strand of een mooie wandeling maken. Vooral Domburg is erg aan te raden. Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. In de zomer is het een bruisende, maar gezellige stad. Met zijn oude gebouwen heeft het een sfeervolle en warme uitstraling. Toch zijn het vooral de brede, schone stranden van Domburg die veel mensen trekken. Overal staan strandpaviljoens en strandhuisjes. Houten planken langs het strand zorgen ervoor dat het warme zand toegankelijk is voor kinderwagens, buggy's en rolstoelen. En als je wilt vliegeren, ga dan naar het Oosterstrand of Westerstrand. Naast de grotere steden in Zeeland zijn de kleine dorpjes ook een bezoekje waard. Heerlijk Zeeuwse restaurantjes en ouderwetse gezelligheid en gastvrijheid. Er zijn tevens genoeg Roompot vakantieparken in Zeeland waar ook genoeg te doen is voor iedere leeftijd. 

De waddeneilanden

De waddeneilanden, de eilanden van je dromen in Nederland. Vlieland wordt niet voor niets Vliebiza genoemd. Je kunt genieten van een drankje of een hapje in de leukste bars en restaurants in de dorpskernen van de eilanden, jezelf laten verzorgen in de lekkerste hotels en altijd heerlijk het strand op. Je kunt ook leuke excursies maken zoals wadlopen. Je gaat dan mee met een gids die je van alles kan vertellen over de Waddenzee, de getijden en zandbanken. Als je geluk hebt spot je misschien ook nog wat schattige zeehondjes! De waddeneilanden geven nét een beetje extra vakantiegevoel omdat je er met de boot heen moet. Maar wees niet bang voor een ellendig lange reis; het duurt meestal maar een uurtje en er is genoeg te doen aan boord. Naar buiten kijken of een hapje eten, je kiest zelf hoe je je reis doorbrengt. 

Geef een antwoord