Een smoking dragen? Dit is hoe het echt hoort!

Heb jij tijdens de feestdag een luxe kerstdiner, een grandioos nieuwjaarsfeest of een andere gelegenheid waarvoor jij je nette outfit weer uit de kast mag halen? Grote kans dat je dan al snel naar je smoking grijpt en waarom ook niet. Deze outfit is perfect voor dit soort gelegenheden en de smoking wordt eigenlijk veel te weinig gedragen. Daarom hopen we echt dat jij het einde van het jaar voor jezelf nog even spetterend afsluit door nog een keer te shinen in je pak. Hoe je een smoking dan echt helemaal perfect draagt? Dat lees je hier!

Overhemd

Smokings zijn over het algemeen twee- of driedelige kostuums die met een overhemd worden gedragen. Doordat de smoking over het algemeen vaak een donkere kleur heeft wordt er voor het overhemd een lichte kleur gekozen. De meeste bekende combinatie is waarschijnlijk toch wel de zwarte smoking met het witte overhemd. Toch kunnen en durven we tegenwoordig steeds meer uit te pakken en zijn ook de blauwe, grijze en zelfs witte smokings helemaal van deze tijd. Voor welke kleur je kiest hangt dus vooral af van je eigen smaak en de gelegenheid waarop je de smoking gaat dragen. Het mooiste is als je overhemd in contrast staat. Dit betekent de tegenovergestelde kleur zodat het geheel een beetje wordt gebroken.

Manchetknopen

Bij een smoking zijn manchetten altijd zichtbaar en daarom is het ook goed om na te denken over welke knopen je wilt dragen, ook wel je manchetknopen. Deze knopen kun je namelijk zelf wisselen en dus helemaal matchen aan met jouw outfit. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren zoals wit, zilver, goud en zelfs rosé goud maar ook voor verschillende uitvoeringen zoals glad of mat.

Riem of bretels

De pantalon is het onderste onderdeel van je smoking. Aan de pantalon zitten vaak geen riemlussen en dat maakt het nog wel eens een dingetje voor degene die graag een riem willen dragen. Een riem dragen kan maar hoort eigenlijk niet bij de smoking. De zijspanners of bretels zijn eigenlijk de juiste accessoires om je pantalon op de juiste plek te houden.

Strik of das

Om het geheel af te maken heb je natuurlijk nog een echte eyecatcher nodig. Deze eyecatcher is ook wel je das of strik. Op je voor een das of strik kiest is vooral afhankelijk van je eigen smaak. Het meest gekozen item voor bij een smoking is toch wel de vlinderdas omdat deze je outfit nog net even dat beetje extra geeft. Daarnaast zijn ze ook nog eens super makkelijk om, om te doen waardoor je geen gedoe hebt met de juiste lussen enzovoort.

Geef een reactie