Nieuwe vloer? Denk eens aan laminaat!

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Overweeg laminaat! Laminaat lijkt op een parket vloer maar is een stuk makkelijker te onderhouden. Op deze manier kun je een natuurlijke sfeer creëren in huis welke makkelijk schoon te maken is. In de volgende blog zal meer verteld worden over de voordelen van laminaat. Ook worden verschillende opties voorgelegd die je kunt overwegen bij het aanschaffen van een nieuwe laminaatvloer. 

De voordelen van laminaat 

Zoals eerder genoemd, is het grootste voordeel van een laminaten vloer dat het enorm makkelijk te onderhouden is. Waar een houten vloer veel zorg vereist, is het makkelijk om een dweil te halen over laminaat. Een ander voordeel van laminaat is de prijs. Wil je de look van een echte houten vloer, maar is deze te duur? Er zijn veel laminaten opties waar je aan kunt denken. Je kunt verschillende tinten bruin of gebleekt wit uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan white oak, grey oak of historical dark brown oak. Naast hout is een andere natuurlijke look waar je voor kunt gaan een steen vloer. Laminaatvloeren met een steen uitstraling zijn erg populair. Hierbij kun je denken aan marmer of tegellaminaat. De natuurlijke look staat altijd mooi met meubels in de aarde kleuren. Denk aan een donkerbruine of zwarte bank of een tafeltje van rotan. Een boel planten maakt het natuurlijk helemaal af!

Verschillende soorten laminaat 

Laminaat is er in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een hoogwaardige kwaliteit. Deze zal logischerwijs iets duurder zijn. Aan de andere kant van het spectrum zijn de goedkoopste soorten laminaat. Soms is het interieur niet erg belangrijk, maar moet een ruimte gewoon netjes zijn. Overweeg dan om een soort laminaat te kopen met een degelijke kwaliteit en een lage prijs. Voor huiskamers is het aan te raden liever iets meer te betalen voor een hogere kwaliteit. Hier spendeer je namelijk een stuk meer tijd! 

Zelf leggen of laten doen?

Het is zeker mogelijk om laminaat zelf te leggen. Je kunt tegenwoordig ontzettend veel informatie vinden op Youtube, fora en op sites van bouwmarkten. Het kan een leuk project zijn voor in de winter! Toch blijft het tijdrovend. En waarom zou je het zelf doen als sommige bedrijven laminaat gratis leggen? Op deze manier kan je genieten van een prachtig nieuwe laminaatvloer zonder er veel tijd aan kwijt te zijn.

Geef een reactie