Misschien wel het grootste gemis van 2020

2020 was voor iedereen een memorabel jaar. Met memorabel bedoel ik dan vooral verschrikkelijk irritant, langdradig, saai en helaas ook verdrietig. Opeens werd al ons vermaak weggetrokken. Nederland begon massaal te wandelen en het afhalen van eten was niet meer lui maar verantwoord en sociaal. Nog steeds dat Nederland goed op zijn kop. Als ik terugkijk naar wat ik allemaal heb gemist in 2020 komen een aantal dingen naar boven: feesten en kroegen, de Efteling en Eigen Huis en Tuin. Dit programma is sinds 2020 ook gestopt. Voor mij is dit een enorm gemis want ik keek dit programma altijd. Het programma is ontzettend leuk en creatief in elkaar gezet en ik vind de tuinen en woonkamers die zijn transformeren altijd erg mooi. Zelf heb ik redelijke groene vingers. Ik had zelfs al plannen om dit najaar mijn tuin flink onderhanden te nemen. Hier wilde ik graag Eigen Huis en Tuin voor gebruiken maar helaas kan dat niet meer. Wie gaat mij nu vertellen wanneer je het beste Hedera kopen kan.

 

De tuin even flink omgooien

Er zijn een aantal dingen die ik graag wil doen met mijn tuin. Allereerst wil ik heel graag sterjasmijn in mijn tuin hebben. Sterjasmijn is een plant die ontzettend veel sfeer kan geven aan een muur of pergola. Sterjasmijn is namelijk een klimplant, iets wat je niet verwacht bij de naam. Bij sterjasmijn denk ik eerder aan een kruising tussen steranijs en jasmijn. Sterjasmijn wekte bij mij, tot Eigen Huis en Tuin, niet de associatie met een klimplant op. Maar het is het zeker wel. Sterjasmijn geeft hele mooie stervormige bloemen die fantastisch lekker ruiken. Ook in de winter houd je mooi groen aan je pergola of muur vanwege haar groene blad. De enige minpunten van de plant zijn de trage groeisnelheid en de prijs. Sterjasmijn is namelijk erg duur. Ten tweede wil ik heel graag een hedera kopen. Vooral om de kosten van de sterjasmijn te drukken. De hedera kopen voelt als een goede keuze, het is namelijk een hele normale klimplant. Een hedera kopen en planten geeft ook een hele groene winter, de bladeren blijven namelijk groen. De hedera groeit ontzettend snel, zeker veel sneller dan de sterjasmijn, maar is relatief simpel. Een hedera kopen voelt daarom als een logische aankoop.

 

Een mooie groene muur

Hopelijk leidt dit tot een mooie combinatie Sterjasmijn en Hedera waardoor ik een mooie volle groene muur krijg die gevuld is met witte bloemen. Daar is de Sterjasmijn vooral voor. Ik zou graag willen visualiseren hoe dit eruit gaat zien. Hier moet ik nu maar een programma voor gebruiken aangezien mijn favoriete programma 2020 niet heeft gehaald. Toch denk ik dat een Hedera kopen en Sterjasmijn kopen een succes zal worden, met dank aan Eigen Huis en Tuin.

Geef een reactie