Een letselschade advocaat Groningen helpt u verder!

Het kan gebeuren dat u geheel buiten uw schuld om een ongeval meemaakt. Dit is een ontzettend nare en soms traumatische gebeurtenis. Zo is mijn neef eens van achteren aangereden door een onoplettende bestuurder, en heeft daardoor een whiplash opgelopen. Dit is een beschadiging aan de nek en bovenrug die voor veel pijn en vermoeidheid zorgt, en nog maanden of jaren na het ongeval voor vervelende situaties kan zorgen. Ook was zijn auto total loss, waar hij heel lang geen schadevergoeding voor heeft ontvangen. Toen heeft hij een letselschade advocaat Groningen in de arm genomen, en hij heeft daardoor uiteindelijk wel compensatie gekregen voor deze vervelende gebeurtenis. Zulke compensatie is erg nodig, omdat een ongeval iemand in een financieel benarde situatie kan plaatsen, of er nog erg veel immateriële schade aan overhoudt. Daarom schrijf ik vandaag deze blog over letselschade, advocaten en compensatie. Hopelijk steekt u er wat van op, en kunt u mensen uit uw omgeving ook helpen. Veel leesplezier!

 

Wat houdt letselschade en compensatie precies in?

Ik zal eerst uitleggen wat letselschade precies inhoudt. Letselschade is schade die je op loopt na een geval van letsel. Dit kan materiële schade zijn, zoals een kapotte auto of fysieke schade waarvoor u naar een medisch specialist moet. De kosten die hier van komen kunnen gecompenseerd worden via een verzekering. Ook kunt u immateriële schade oplopen, denk aan mentale problemen, trauma’s, maar ook het mislopen van inkomsten als u bijvoorbeeld een ZZP’er bent die niet meer kan werken. Deze schade kan ook gecompenseerd worden, maar verzekeringen doen hier heel moeilijk over. Zeker als u als individu aanspraak gaat maken op compensatie wordt u vaak door de verzekering afgewimpeld. Het kan daarom heel verstandig zijn om een letselschade advocaat Groningen in de arm te nemen. 

 

Wat doet een letselschade advocaat Groningen voor u?

Zo’n letselschade advocaat is namelijk gespecialiseerd in het verkrijgen van compensatie in zulke gevallen. Als eerste zal een specialist voor u de juiste persoon aansprakelijk stellen. Dit is de persoon die de schade bij u heeft veroorzaakt. Vervolgens moet de specialist uitzoeken of de verjaringstermijn van het ongeval niet verstreken is. Dit is belangrijk, anders heeft u geen recht op compensatie. Dan voert een specialist de aansprakelijkstelling uit, en onderhandelt deze over de hoogte van de schade en de daarbij horende compensatie. 

 

Het in de hand nemen van een letselschade advocaat Groningen helpt u dus om te verkrijgen waar u recht op heeft na het oplopen van letsel. Hopelijk is dit dan ook een manier om zo snel mogelijk de nare gebeurtenis achter u te laten. 

 

Geef een antwoord