Hondenmand kopen? Waar moet je op letten?

Stel je voor dat je je best hebt gedaan om de beste, meest comfortabele, sterkste en meest stijlvolle hondenmand voor je geliefde hond te kopen. Je wilt de hondenmand op de mooiste plek in de woonkamer zetten, voor je trouwe viervoeter, maar wat doet je hond? Hij gaat op de koude vloer liggen! Dit is natuurlijk jammer aangezien je het beste voor hebt met je hond. Het is daarom slim vooraf eerst goed onderzoek te doen voordat je een hondenmand aanschaft. Met behulp van deze tips kunt u dit voorkomen en de beste mand of mand voor jouw hond vinden.

Het formaat van de hondenmand

Het formaat van de hondenmand is van groot belang. Het is hierbij slim om niet alleen te kijken naar hoe groot je trouwe viervoeter op dit moment is maar dat je ook kijkt naar hoe groot je hond wordt. Vaak kan je wel inschatten hoe groot je hond wordt en daardoor kan je alvast een hondenmand op de groei kopen. Het is wel slim om niet een veel te grote te kopen aangezien dit ook in zijn nadeel kan werken. Daarbij is het in iedergeval slim om een mand te hebben waar je hond volledig languit kan liggen en waarbij je aan beide kanten nog zo’n 10 centimeter overhoudt.

Verwarmende hondenmand

In de koude wintermaanden is het van groot belang dat je hond het niet koud krijgt. Het is belangrijk dat je trouwe viervoeter lekker in zijn mand kan kruipen en het vervolgens warm krijgt. Met een zelf verwarmende hondenmand zorg je ervoor dat je hond het nooit koud zal hebben. Het materiaal en de warmte die je hond van zichzelf bij zich heeft zorgen ervoor dat de warmte steeds meer wordt.

Hondenmand onderhouden

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van de nieuwe hondenmand. Gebruik een stofzuiger om het schoon te houden en veeg de vlekken onmiddellijk weg met een vochtige doek. Je kunt de meeste hondenbedden en kussens schoonmaken, maar te vaak wassen is natuurlijk nadelig voor de kleur, vorm en materiaal. Sommige honden zijn erg gevoelig voor geurtjes en liggen niet meer op de pas gewassen hondenmand. Gebruik dan een reukloos wasmiddel en gebruik nooit wasverzachter!

Gewicht van de hondenmand

Ben je veel onderweg met je hond en logeert je hond wel eens ergens anders? Dan is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van je hondenmand. Het is namelijk wel zo fijn als de hondenmand gemakkelijk mee kan nemen waar je ook naartoe gaat.

Geef een reactie