Het ultieme thuiswerk bureau

Het komt al jaren voor dat meer mensen de optie krijgen om thuis te werken. Door de pandemie dit jaar is dat plotseling bijna iedereen geworden. Iedereen die normaal op kantoor achter een laptop of computer werkt zit nu thuis te werken. Dit heeft voordelen en nadelen. Veel mensen vinden het fijn dat ze iets later hun bed uit kunnen komen en meer tijd met hun familie kunnen spenderen. Daarnaast hoef je natuurlijk ook niet in de file te staan. Een nadeel is natuurlijk dat je minder makkelijk kunt samenwerken en mogelijk ook leuke collega’s op kantoor mist. Daarnaast hebben mensen thuis natuurlijk ook niet altijd de ideale werkomstandigheden. Arboartsen kondigen al aan dat de hoeveelheid lichamelijke klachten door thuiswerken al omhoogschieten. Denk aan rugklachten. Dit komt omdat mensen te vaak met hun laptop aan de keukentafel zitten op een slechte keukenstoel. Het is beter om thuis ook echt een goed thuiswerk bureau te creëren. In dit artikel bespreken we hoe de ultieme thuiswerkplek creëert.

Goed bureau

Elke dag achter de keukentafel werken is echt geen goede optie. Een beter idee is om te investeren in een goed bureau. Een bureau hoeft niet veel te kosten en er is een breed aanbod aan bureaus online te bestellen. Die worden gewoon thuisbezorgd dus dat scheelt je ook weer reistijd. Een goede tip is om te kiezen voor een sta bureau. Met een sta bureau kun je tijdens je werkdag af en toe een uur staand werken. Dit vermindert gewrichtsklachten door een slechte houding en zorgt er ook voor dat je frisser en energieker bent.

Goede internetverbinding

Voor steeds meer beroepen is het belangrijk om een goede internetverbinding te hebben. We doen nu natuurlijk constant video calls en delen veel bestanden online. Zeker als je in de creatieve sector met grote bestanden, zoals videobestanden werkt. Dan is het ook handig om een goede uploadsnelheid te hebben. Als je een langere periode thuis werkt dan is het een goed idee om te kijken naar een beter internetabonnement.

Bureaustoel

Natuurlijk hoort er bij een goed thuiswerkbureau ook een goede bureaustoel. Ga op zoek naar een comfortabele en ergonomische bureaustoel. Het is verstandig om een bureaustoel wel eerst uit te proberen voordat je er een aanschaft. Ga voor een bureaustoel daarom naar de winkel en kijk wat je het lekkerst vindt zitten. Sowieso is het ook bij het thuiswerken belangrijk dat je nu en dan even gaat wandelen en de benen strekt.

Geef een antwoord