Geen zin in het huishouden? Zo maak je het leuk.

Laten we eerlijk zijn, het huishouden is voor niemand een klus waar echt naar uit wordt gekeken. Je kent het wel, dat stofzuigen komt morgen wel en die stapel was valt toch best wel mee. Niet zo gek, wanneer je vrij bent wil je daar natuurlijk lekker van genieten na je harde werk van die week. Ondanks dat het huishouden niet zomaar gedaan is, kun je deze klus toch met een stuk meer plezier klaren. Als je het voor jezelf een stuk leuker maakt ben je klaar voordat je het weet. Die stapel was is zo weg, geen vlekken meer op het aanrecht en binnen de kortste keren een frisse geur in huis. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

Planning

Heb je al eens nagedacht over het maken van een planning voor het huishouden? Vooral als je, net als ik, nogal last hebt van uitstelgedrag kan een planning echt goed helpen. Je weet waar je aan toe bent en vergeet geen klusjes meer. Gedurende de week kan je natuurlijk kleine taken doen, maar voor grote klussen kun je beter wat meer tijd vrijmaken zoals de zaterdagmiddag. Pak het per ruimte aan en maak een lijstje met wat er per ruimte moet gebeuren. Begin bij de klusjes die je het meest vervelend vindt en eindig met de minst erge klusjes. Krijg jij ook zo’n goed gevoel als de ramen weer helemaal schoon zijn? Bewaar deze klus dan voor het laatst. Vink ook af wat je gedaan hebt en geef jezelf een beloning na een klus. Wedden dat je binnen no-time die hele lijst hebt afgewerkt?

Maak het leuk

De gouden tip die bij mij eigenlijk altijd werkt is muziek. Muziek doet werkelijk waar wonderen. Zorg dat je een leuke afspeellijst hebt gekozen met fijne meezingers en de dag vliegt voorbij. Voordat je het weet sta je al vrolijk en zingend die badkuip schoon te maken. Wat daar ook goed bij helpt zijn vrolijke schoonmaakproducten. Een gekleurde emmer, afwasborstel met bloemetjes, lekker ruikende schoonmaakmiddelen hebben een positieve invloed op jouw stemming. Het klinkt suf, maar het werkt echt.

Maak het gemakkelijk

We hoeven het onszelf natuurlijk niet moeilijker te maken dan dat het eigenlijk is. Heb jij een hekel aan die overhemden die je telkens zo lang staat te strijken? Kies dan voor strijkvrije overhemden. Tegenwoordig zijn die in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Ideaal! Of dat akelige geluid van die stofzuiger? Overweeg een robot stofzuiger die het klusje klaart als jij op je werk bent. Is dat niet heerlijk thuiskomen?

Geef een antwoord