Waarom je vaker de fiets moet pakken naar je werk!

Hoe reis jij ’s ochtends naar je werk? Grote kans dat dit met de auto is of niet soms? Wij Nederlanders houden van efficiëntie en gemak. Zo reis je met de auto (bijna) van deur tot deur, zit je hoog en droog als het buiten wat minder weer is en bespaar je op reistijd vergeleken met het openbaar vervoer. Behoorlijk wat voordelen dus! Maar wist je dat met de fiets naar je werk gaan je nog meer voordelen oplevert? Benieuwd welke dat zijn? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Fietsen is gezond

Dat bewegen gezond is dat wisten we inmiddels al en ja, ook fiets hoort onder bewegen. Heb jij een drukke, volgeplande agenda en vind je het lastig om dagelijks aan je benodigde beweging te komen? Kies er dan voor om op de fiets naar je werk te gaan. Door te fietsen naar je werk kan je, je gezondheid al met een kleine vijftien procent verhogen en hoe je daarnaast niet ook nog een keertje naar de sportschool. Is het met je normale fiets te veel reistijd? Dan is misschien een elektrische fiets of e-bike een goede oplossing. Hiermee ben je bijna 2 keer zo snel op plaats van bestemming in vergelijking tot een normale fiets.

Duurzaam en goedkoop

Met je damesfiets of herenfiets naar je werk gaan is niet alleen goed voor jezelf. Je doet ook het milieu er ontzettend veel plezier mee. Door fietsen naar je werk te gaan produceer je geen schadelijke uitlaatgassen. We snappen dat het uiteraard niet iedere dag zal gaan maar elke dag dat je, je auto kan vervangen door je fiets is er al weer eentje. Daarnaast hoef je ook geen benzine te betalen waardoor het ook nog eens goed is voor je portemonnee.

Goed gevoel

Naast dat fietsen gezond is, het een stuk milieu vriendelijker is en beter voor je portemonnee, geeft je ook nog een goed gevoel. Daardoor je in de buitenlucht bent kan je deze volledig tot je nemen en dat doet goede dingen met een mens. Zo wordt door beweging in de buitenlucht bijvoorbeeld belangrijke hormonen aangemaakt zoals endorfine en serotonine die zorgen voor een gelukkig gevoel. Daarnaast voel je, je ook helemaal fris en fruitig als je op je werk bent aangekomen en op de terugweg juist je hoofd heerlijk kan leegmaken. De drukke dag achter je laten en zonder zorgen aan je avond beginnen, dat willen we toch allemaal?

En, hebben deze voordelen jou al overtuigd?

Geef een antwoord