Zomergezondheid!

Vandaag heb ik een artikel geschreven door gastblogster Nina Carvalho. Ze schreef over zomergezondheid! Ben je benieuwd lees snel verder!

Het wordt weer wat warmer, de natuur krijgt meer kleur en dat houdt in dat de zomer er aan komt! Niet alleen meer zonneschijn, maar ook meer seizoen fruit. Laat dit nou niet alleen gezond zijn maar ook nog is lekker.

Dat vruchten gezond zijn is over het algemeen bekend, toch heeft elke vrucht een andere werking op het lichaam wat er voor zorgt dat de algehele gezondheid van het lichaam in balans blijft. Aan simpelweg één vrucht heeft het lichaam niet genoeg. Het is dus niet zo heel gek om een paar lekkere vruchten te combineren in een maaltijd.

 

De meest bekende zomer vruchten zijn:

 

* Aardbeien

Staan bekend als zomerkoninkjes en zitten vol vitamine C en vezels. Daarnaast zijn ze zoet van smaak door de natuurlijke suikers. De vezels in een aardbei helpen het lichaam om voedingsstoffen beter op te kunnen nemen. De Vitamine C helpt je weerstand omhoog.

 

 

* Blauwe bessen

Deze worden vaak verward met bosbessen, maar deze zijn een stuk groter en herkenbaar aan de kleurloze sap aan de binnenkant. Blauwe bessen bevatten vezels, vitamine K en antioxidanten. Ook de blauwe bes zorgt er voor dat je weerstand op pijl blijft, maar daarnaast is het ook goed voor de huid.

 

 

* Mango

Deze Indiase vrucht staat bekend om zijn zachte en zoete vruchtvlees. Geeloranje van kleur en vol vitamine C, magnesium, mineralen en kalium. Verassend genoeg zitten er ondanks de zoete smaak maar weinig calorieën in.

 

 

* Bramen

Bramen zijn paars van kleur en vallen zeker onder de gezonde vruchten. Ook bramen bevatten vezels, suikers en vitamines. Bramen zijn goed voor de stoelgang, de stoelgang is erg belangrijk voor de gezondheid en ook om af te vallen.

 

 

* Frambozen

Frambozen zijn rozerood van kleur en wederom zoet van smaak. Deze vrucht zit vol met natuurlijke suikers, vitamine C, antioxidanten en voedingsvezels. De antioxidanten en de vitamine C zorgen samen voor een bescherming van de weefsels tegen veroudering en schade.

 

Natuurlijk kan je dit heerlijke zomerfruit los eten, maar ze gaan ook zeker samen in een salade. Sommige fruitsoorten hebben een gebruiksaanwijzing om ze het lekkerst te eten. Zo kan je de framboos het beste niet afspoelen aangezien ze snel en veel water opnemen. De braam schijnt het lekkerst te zijn wanneer zij groter zijn. En zijn aardbeien het beste op kamertemperatuur te eten. Los van een salade is het natuurlijk ook een goed idee om de vruchten te mixen in een dorstlessende smoothie of vruchtwater.

 

Wat is jullie favoriete zomerfruit?

Commentaar schrijven

Commentaren: 15
 • #1

  Natascha (zondag, 07 mei 2017 16:43)

  Ik ben gek op bosbessen en frambozen, kan niet wachten tot ze weer wat betaalbaarder zijn. Heerlijk!

 • #2

  Cynthia (zondag, 07 mei 2017 16:44)

  Aardbeien, mango en kiwi.

 • #3

  Mariëlle (zondag, 07 mei 2017 17:23)

  Mmm! Ik ben er gek op <3 We hebben nog wat in de vriezer liggen, niet zo vers dus haha, maar dat zal ik ook eens opeten :)

 • #4

  Babs (zondag, 07 mei 2017 19:02)

  Ik hou van aardbeien,frambozen...eigenlijk van alle soorten. En deze week in de aanbieding bij de Lidl volgens mij!

 • #5

  Dascha (zondag, 07 mei 2017 20:34)

  Ohhh, wat heerlijk. Ben er dol op!

  With love,
  Dascha

 • #6

  Nesrin (zondag, 07 mei 2017 21:32)

  Oeh zo lekker! Ik houd van rood fruit en van mango.

 • #7

  Krystle/Batboy (maandag, 08 mei 2017 08:42)

  Mango vind ik erg lekker. Blauwe bessen heb ik eigenlijk nog nooit gegeten. Mijn kinderen vinden aardbeien erg lekker! Kersen trouwens ook.

 • #8

  Vlijtig Liesje (maandag, 08 mei 2017 15:01)

  Aardbeien!

 • #9

  Rebecca (maandag, 08 mei 2017 15:15)

  Oeeeh yes, ik houd van alles wat je hebt opgenoemd haha.
  Bijna alles eet ik ook nog eens dagelijks ^^

 • #10

  Sanne (maandag, 08 mei 2017 16:53)

  Lekkaaah! Ik hou van rode vruchten.

 • #11

  Sanne (maandag, 08 mei 2017 18:33)

  Al het fruit dat je op noemt behoren tot mijn favorieten. Maar als ik echt moet kiezen? Dan ga ik voor aardbeien. :)

 • #12

  jeapiebel (dinsdag, 09 mei 2017 10:15)

  Ik probeer zoveel mogelijk rood fruit te eten. Het is alleen maar goed! Aardbei, framboos ..hmmm lekker.

 • #13

  irene (dinsdag, 09 mei 2017 10:16)

  Mijn favoriete zomerfruit is toch wel watermeloen. Volgensmij zitten er niet meer vitaminen in dan bij ander fruit. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen met warme dagen.

 • #14

  Huismama (woensdag, 10 mei 2017 13:28)

  Lekker! Hier eten we heel veel verschillende fruitsoorten! De kids zijn er gek op!

 • #15

  Florentine (woensdag, 10 mei 2017 20:35)

  Hmmm heerlijk! Ik heb voor vanavond ook aardbeiden en bessen gekocht. Absoluut mijn favoriete seizoen, wat betreft het weer en het fruit <3