Hoe ervaar ik PDS?

Sinds April vorig jaar loop ik rond met verschrikkelijk buikpijn en klachten, maar wat nu?

 

Diverse onderzoeken heb ik gehad van 10 keer bloedprikken tot een ademtest en zelfs een darmonderzoek kon niks duidelijk krijgen. Sinds vorig jaar krijg ik bijna iedere dag nadat ik iets gegeten heb ontzettend last van pijn en steken in mijn bovenbuik. Ga zo'n 8 keer per dag naar de wc en ben ontzettend moe. Standaard word ik na het eten erg misselijk zelfs tot overgeven aan zo. Zo erg dat ik niet kan lopen of staan van de pijn, het enige wat werkt is me niet veroeren en stil in bed blijven liggen is dan nog wel te doen. Misschien een beetje too much information maar ik heb zelfs darmparasieten gehad die na 3 antibiotica kuren pas eindelijk wegwaren. Maar de pijn bleef! Een jaar lang loop ik bij een MDL arts in het ziekenhuis die er ook maar niet uitkomt. Ik ben naar een diëtiste gestuurd om aan het duivelse FODMAP dieet te gaan.

 

Dit dieet heb ik zo'n 8 weken gedaan maar wederom geen enkel resultaat.. Nu ben ik weer opgebeld door de diëtiste dat ze overleg heeft gehad en niet weet wat het kan zijn. Ik kon dus weer terug naar mijn 'geliefde' MDL arts. Er is nu geen andere mogelijkheid dan antidepressiva voor de pijn. De antidepressiva legt de zenuwen plat van hersens naar de darmen waardoor de pijn minder zou moeten zijn maar de klachten kunnen ze niet wegtoveren natuurlijk.

 

Mocht dit na 30 dagen niet werken wordt de dosis verdubbeld... Heel eerlijk gezegd weet ik niet wat ik niet meer wat ik moet. Misschien een second opinion? Mijn arts wilt geen maagonderzoek doen omdat hij niet verwacht dat het daar vandaan komt maar de pijn zit hoog in mijn buik en niet rond mijn darmen. Door de medicatie ben ik ontzettend moe en neerslachtig en nu slik ik het nog maar 8 dagen. Wie weet trekt het bij maar ik wil niet levenslang aan deze medicatie zitten.

 

Hebben jullie PDS? Wat werkt voor jullie?

Commentaar schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Romy (maandag, 03 april 2017 19:24)

  Oh jeetje, die pijn klinkt wel echt heel erg heftig! Wat naar om te horen dat antidepressiva nu de enige oplossing lijken te zijn :( Ik heb helaas ook geen tips, omdat ik zelf gelukkig geen PDS heb. Maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen en hoop echt dat je snel geholpen kunt worden!

 • #2

  Babs (maandag, 03 april 2017 20:47)

  Dit is heel heftig zeg! Misschien moet een ostheopaat gaan proberen, die kijkt naar je hele lichaam. Of iets van homeopathie. Sterkte!

 • #3

  Claire (maandag, 03 april 2017 20:56)

  Dit klinkt wel heel naar hoor! Ik heb zelf geen PDS maar mijn moeder toevallig wel. Maar die heeft het niet zo erg dat ze werkelijk aan de medicijnen hoeft. Als je merkt dat je je niet goed voelt bij de diagnose dan zou ik een second opinion aanvragen hoor. Vooral als niemand weet wat er precies aan de hand is. Als jij je niet fijn voelt bij antidepressiva dan zou ik echt nog even doorgaan met een onderzoek. Heeeeel veel sterkte <3

 • #4

  Huismama (maandag, 03 april 2017 21:31)

  Jeetje meis, wat heftig allemaal! Je hebt eventueel gewoon recht op een second opninion hè...Ik weet niet welke antidepressiva je slikt, maar die bijwerkingen kunnen ook heel heftig zijn. Helaas heb je dat al gemerkt. Sterkte in ieder geval!

 • #5

  Nesrin (dinsdag, 04 april 2017 08:25)

  He bah wat naar! Ik hoop dat jouw arts snel meer onderzoek wilt laten verrichten. Sterkte en beterschap!

 • #6

  jeapiebel (dinsdag, 04 april 2017 08:41)

  Balen dit. Wat kan je hier aan doen. Bij twijfel zal ik ook voor een second opinion nemen. Sterkte!

 • #7

  Stephanie (dinsdag, 04 april 2017 08:57)

  Jeetje dat is wel heel heftig.
  Heb zelf een prikkelbare darm en slik er medicijnen voor. Daarmee is er wel mee te leven en goed opletten met wat ik eet. Ook veel buikpijn, misselijk enz maar niet zo extreem als bij jou

 • #8

  Cymthia (dinsdag, 04 april 2017 13:25)

  Wat erg voor je meis. Zou je zelf een maagonderzoek willen ondergaan? Dan kun je er misschien op staan. Je geeft aan pijn te hebben in je maag. Je hebt een darmonderzoek gehad zeg je. Heb je misschien geen spastische darm? Ik heb dit namelijk en lig na het avond eten vaak krom van de pijn. Sterkte zeg.. xxx

 • #9

  Jessica J. (dinsdag, 04 april 2017 15:08)

  Klinkt heftig. :-( Vreemd dat een antidepressivum de enige oplossing is; dat kan toch niet de bedoeling zijn? Als ik jou was, zou ik voor een second opinion gaan!

 • #10

  Irene (dinsdag, 04 april 2017 20:09)

  Ik zou zeker een second opinion gaan vragen! Dat kan nooit kwaad. En al helemaal omdat je je niet fijn voelt bij die antidepressiva. Het is uiteindelijk niet je dokter die met jouw klachten opgezadeld zit. Kan je verder helaas geen tips geven. Ik heb wel vaak last van m'n darmen eigenlijk, maar mijn klachten zijn toch veel minder erg als de jouwe zo te lezen. Ik kan er gewoon wel mee om. Het is lastig, maar het gaat. Ik hoop voor je dat je je snel beter gaat voelen. Veel sterkte! <3

 • #11

  Janine (dinsdag, 04 april 2017 23:58)

  Wat ontzettend naar dat je zulke pijn hebt elke dag! ik heb zelf geen PDS dus ik kan je geen goede adviezen geven , maar zou je niet een second opion kunnen vragen? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze pijn houd. Ik hoop dat je je snel beter voelt
  Liefs,

 • #12

  Els (woensdag, 05 april 2017 06:19)

  Wat enorm vervelend! Hopelijk is er voor jou gauw een oplossing!

 • #13

  Henrieke (woensdag, 05 april 2017 17:58)

  Voor mij werkt het FODMAP dieet godzijdank wel heel goed. Al sinds mijn vijftiende, ondertussen al de helft van mijn leven, liep ik met klachten.

  Jouw klachten komen me ook heel bekend voor van toen ik slokdarmontsteking had. Soms dan was ik nog misselijk van de vorige maaltijd en dan moest ik toch maar weer eten koken. Bij mij was het dus ook typisch iets wat na de maaltijd begon. En die pijnklachten had ik inderdaad ook heel sterk rond mijn maag.

  Bij mij hielp Pantozol niet genoeg maar omeprazol wel. Misschien heb je hier wat aan. Een second opinion kan zeker geen kwaad, zo kwam ik uiteindelijk ook bij die omeprazol uit. :-)

  Veel sterkte!

 • #14

  Amanda (donderdag, 04 mei 2017 20:14)

  Voor mij werkte dat fodmap niet. Na 27 jaar lang met enorme buikpijn, opgeblazen buik, diarree en dagelijks overgeven bleek ik een kruisallergie te hebben. De hooikoorts was bij mij zo hevig dat mijn lichaam niet alleen de gras e n boompollen als verkeerd zagen maar ook tarwe, appel, paprika bepaalde noten. Sinds twee jaar houd ik mij strikt aan dit ( oa glutenvrij en totaal granen vrij) diee.t niet alleen mijn buikpijn is verdwenen, ik zit lekkerder in mijn vel, heb geen eczeem meer en de hooikoorts is niet meer dan een niesbui en jeukende ogen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Verder heb ik ook een antibiotica allergie en eet dus ook mijn dierlijke producten biologisch. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je snel zult opknappen. Veel liefs blogaanmnbeen.com