De pil

Vandaag wil ik het met jullie hebben over het gebruik van de pil...

De anticonceptie pil

 

 

Een kleine 4 jaar geleden ben ik begonnen met de pil en heb deze goed kunnen testen om te weten of hij wel of niet voor mij werkt. Ik ben begonnen met de pil toen ik een relatie kreeg met mijn vriend en in dat opzicht werkt de pil gelukkig prima! Helaas ben ik wel meer dan 10 kilo aangekomen in het eerste jaar van mijn pil gebruik, maar dat hoor je vaker.

 

 

Helaas ben ik na bijna 4 jaar niet te spreken over deze vorm van anticonceptie en ik zal jullie vertellen waarom. Sinds in ben begonnen met de pil merk ik dat mijn stemming ontzettend is veranderd. Ik schommel van happy naar ontzettend down en soms is het gewoon zo erg dat ik denk 'moet dit leven leuk zijn'? Dit vind ik persoonlijk het meest vervelende wat ik eraan heb ondervonden. Ik word ontzettend down en bijna depressief ervan. Geen zin om iets te ondernemen en herken mezelf daar zo niet in.

 

 

Natuurlijk is het niet goed om hormonen binnen te krijgen maar wat zou dan een oplossing kunnen zijn? Ben de afgelopen maanden een beetje aan het rondzoeken of er een alternatief voor mij is die wel fijn werkt. Het spiraaltje komt voor mij het meest in de buurt omdat die plaatselijk hormonen afgeeft en niet door het hele lichaam. Het spiraaltje zit 5 jaar en dan zou er een nieuwe gezet moeten worden, opzich een fijn idee. Alleen stiekem hoop ik binnen 5 jaar toch moeder te mogen worden, dus misschien moet ik er toch maar even mee wachten? Het lijkt mij ook niet goed om steeds andere hormonen mijn lichaam binnen te laten.

 

Voor mij werkt de pil helaas niet zoals ik graag zou willen.

 

Van meerdere vrouwen heb ik begrepen dat de pil bij hen dezelfde bijwerkingen heeft. Als vrouwen er mee stoppen weten ze vaak niet wat ze meemaken. Ze zien de wereld ineens weer rooskleurig en de stomme gedachten verdwijnen. Ook schijnt het slecht voor je te zijn op het gebied van ziektes. Je zou eerder kanker kunnen krijgen vooral borstkanker, eierstokkanker en baarmoederhalskanker. Misschien is het toch beter om even verder te zoeken of er voor mij een beter alternatief is, ben behoorlijk geschrokken na het lezen van deze verschrikkelijke dingen.

 

Zo ik heb even mijn hart kunnen luchten! Gebruiken jullie ook de pil? Hebben jullie een ander goed werkend alternatief!?

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 15
 • #1

  Sherry (zaterdag, 11 maart 2017 18:20)

  Mijn nichtje gebruikte het voor puisten. Dat was erg ( niet als een voorbehoedsmiddel) maar goed. Ze kwam gewoon 20 kilo aan. Jakkie. Toen besloot ze het om het maar niet meer te doen. Ze is na 3 jaar gestopt. Maar die kilo's zijn er nog steeds niet vanaf gevlogen helaas. Omdat ze inmiddels getrouwd is heeft ze een spiraal laten zetten. Dat werkt veel beter. Haar partner en zij zijn heel tevreden. Binnenkort heeft ze een kinderwens en dan gaat het eruit.
  Als je nog meer informatie nodig hebt dan mag je zeker mailen of zo. Ik kan het dan aan haar vragen. Ik hoorde ook iets over softcup...

 • #2

  Babs (zaterdag, 11 maart 2017 20:37)

  Ik heb nooit de pil gebruikt, dus weet daar weinig over. Ik heb wel het spiraaltje gebruikt (zonder de hormonen) en daar heb je geen omkijken naar. Maar de menstruatie was wel altijd heel heftig. Ik weet niet of dat standaard is bij een spiraaltje eigenlijk.

 • #3

  Huismama (zondag, 12 maart 2017 10:01)

  Ik heb ervaring met de Mirena (spiraaltje) en 'de pil'. De pil zal ik nooit meer gebruiken, wat een rotzooi is dat. Ik merkte pas hoeveel invloed het op me had toen ik ermee stopte. Het spiraaltje zal ik ook nooit meer gebruiken. Iemand uit mijn omgeving heeft meegemaakt dat hij ging zwerven, met een geperforeerde baarmoeder tot gevolg. De baarmoeder moest verwijdert worden. Al is de kans dat dit gebeurt heel klein, het is wel iets om in gedachten te houden. De laatste jaren zijn wij dus gewoon van het rubber ;). Mocht je vragen hebben, mail gerust, xxx

 • #4

  Cynthia (zondag, 12 maart 2017 14:15)

  Ik gebruik de Diane. Maar heb jaren pms klachten gehad. Dat is nu weg en ik weet het altijd aan de pil. Maar die gebruik ik nog steeds. Naar hé, depressieve klachten? Ik ken ze maar al te goed. Je kunt het altijd proberen zonder. En een spiraaltje kun je altijd laten verwijderen mocht je aan kinderen willen beginnen. Sterkte met jouw keus hierin. En natuurlijk met de emoties. X

 • #5

  Nesrin (zondag, 12 maart 2017 17:23)

  Nooit meer de pil voor mij. Ik gebruik op dit moment geen anticonceptie en kan je dus geen tips geven.

 • #6

  Irene (zondag, 12 maart 2017 18:38)

  Ik zit er ook al een tijdje aan te denken om van m'n pil af te stappen om dezelfde en bijkomende redenen. Een spiraaltje vind ik dan ook wel een goeie oplossing. Maar ik vind de pil net ook wel keihandig omdat ik zelf wat kan bepalen wanneer ik ongesteld word en voorlopig weegt dat nog meer op dan de nadelen die ik ondervind.

 • #7

  Bente (maandag, 13 maart 2017 11:57)

  Ik slik ondertussen al zo'n 12 jaar de pil, ik heb dus geen idee of mijn stemming er door wordt beïnvloed en hoe het leven voelt zonder die hormonen. Voor nu blijf ik gewoon nog even aan de pil. Ik ervaar niet zulke negatieve effecten als jij hebt.
  Maar kan je in jouw geval niet gewoon beter voor een spiraaltje gaan en die, zodra die kinderwens er echt is, hem eruit laten halen?

 • #8

  Joyce rdt (maandag, 13 maart 2017 12:06)

  Zelf gebruik ik ook de pil en twijfel ik ook of ik wel of niet verder moet gaan, maar ik heb ook nog geen passend alternatief gevonden helaas. Liefs.x

 • #9

  Kirsty (maandag, 13 maart 2017 16:21)

  Ik gebruik zelf al behoorlijk lang de pil en ik moet zeggen dat ik het liever niet zou doen, maar ik heb nog geen alternatief ontdekt dat mij goed lijkt. Ik ben al jong begonnen met slikken omdat ik vroeger acne had (zou met het idee dat het terug zou kunnen komen ook niet goed durven te stoppen haast) en heb eigenlijk heel lang nergens last van gehad. Alleen merk ik de laatste tijd dat ik vaker last heb van hormonale migraine en ik zou wel willen weten of dat door de pil komt of gewoon door mijn lichaam zelf.

 • #10

  Jessica J. (dinsdag, 14 maart 2017 20:49)

  Ik heb meer dan tien jaar de pil genomen, maar ben er nu écht wel klaar mee. Al die rotzooi die je in je lichaam propt en al die vervelende bijwerkingen, bah. Ik ben benieuwd wat ermee stoppen voor me gaat doen. :-)

 • #11

  Irene (woensdag, 15 maart 2017 07:23)

  Ik ben opnieuw begonnen met de pil. Maar ik kan wel 1 ding zeggen, de klachten die je van de pil kan krijgen zijn ook sterk afhankelijk van merk. Ik slik bijv microgynon 30. Ik kreeg van de apotheek steeds andere merken mee naar huis en dit ging vaak niet goed. Totdat ik het zo beu was en stopte. Maar ook dit heb ik geweten. Mijn lijf heeft moeite met ongesteld worden en dit resulteert ook in veel klachten. Nu zit ik weer aan de pil, maar dan aan de originele pil. Dus de originele microgynon. Ik vind het zo,n onzin, ik moet zelf de pil betalen, dan betaal ik liever niet voor een pil waar ik last van krijg.

 • #12

  Merel (woensdag, 15 maart 2017 08:54)

  Ik merk nu ik een halfjaar geleden gestopt ben met de pil ook echt verschil in mijn stemming. Ik had eerder vaak het idee dat ik emotioneel afgevlakt was, en nu voel ik echt weer dingen. Ook heb ik in mijn 10 jaar van pil slikken al verschillende vormen uitgeporbeerd door problemen rondom doorbloedingen maar niets hielp.
  Stoppen met de pil is echt de beste keuze die ik heb gemaakt het afgelopen half jaar. Het ontpillen duurt nog wel even, maar in principe werkt mijn cyclus wel weer. De vettere huid, opkomende puistjes en lichte haar uitval neem ik maar even voor lief.
  Als je de spiraal niets vind omdat het 5 jaar duurt, zou je kunnen kijken of de Nuva-Ring wat voor je is.

 • #13

  Foryourstyle (woensdag, 15 maart 2017 20:42)

  Bedankt voor al jullie lieve respons <3

 • #14

  Claire (donderdag, 16 maart 2017 10:12)

  Wat goed dat je hier een artikel aanwijdt! Ik gebruik de pil ook niet meer omdat ik het effect niet fijn vindt. Het idee ook dat je elke dag een pil slikt met hormonen vind ik echt verschrikkelijk :( Aan de andere reacties te lezen ben je niet de enige die niet blij is met de pil haha.

 • #15

  Mariëlle (zaterdag, 18 maart 2017 11:14)

  I did it! Heb er ook over geschreven :) Je kunt het altijd proberen toch!